2003 inrichting Catshuis
volgendevorigelaat informatie zien

Interieur en inrichting van het Catshuis, 2000-2004, Rijksgebouwendienst

De  eerste fase van de verbouwing en de uitbreiding is ontworpen onder leiding van architect Morika Kira, die daartoe werd aangesteld door Rijksbouwmeester Wytze Patijn. Voor het tuinontwerp werd gekozen voor Ank Bleeker en Anneke Nauta.

Daarna is, in een tweede ontwerpfase, de interieurarchitectuur en de inrichting ontworpen, naar een concept en onder supervisie van Menno Homan door de architecten Henny Brouwer, Menno Homan en Moriko Kira en door interieurarchitect Herman Zeekaf, tevens adviseur voor de losse inrichting, en door de kunstenaars Henri Jacobs en Fransje Killaars. De ontwerpers Marcel Wanders en Claudy Jongstra maakten respectiefelijk kroonluchters en wandkleden; de teksten die in het Catshuis zijn aangebracht zijn uitgevoerd naar typografisch ontwerp van Rudo Hartman. Voor de styling van huisraad buiten het meubilair tekent styliste Manon Schaap. De lederen hangings zijn uitgevoerd door Pieter Bosman.
In de tuin is een paviljoen ontworpen  door Arthur Meyer.
Het ontwerp wordt bepaald door de ligging van het huis in het park Sorghvliet, dat vlak achter de duinen ligt. De kleuren van de  tuin en het bijzondere licht, zo dicht onder de kust, hebben de keuze van de materialen mede bepaald, opdat in het huis de rust van een landelijke omgeveving heerst als welkome afleiding van de politieke hectiek van het Haagse Binnenhof.

foto’s: Christian Richters