2007 Hoofdkantoor Van Lanschot Bankiers
volgendevorigelaat informatie zien

Hoofdkantoor F. van Lanschot Bankiers in ’s-Hertogenbosch, 2006-

Ontwerp door Zeekaf.Homan.3TO architecten BV te Den Haag, een voor dit project opgericht samenwerkingsverband met Herman Zeekaf: interieurarchitect, en met 3TO Architecten: ontwerp- en projectondersteuning en projectleiding.

Het huidige hoofdkantoor (12.000 m2) is gevestigd in een ensemble van tien gebouwen in de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Het oudste pand stamt uit de 17e eeuw. Het meest recente kantoorgebouw is in de 80er jaren van de vorige eeuw toegevoegd. De onderlinge verbinding is problematisch en de inrichting is divers en sleets.
Een nieuwe glazen Galleria voert tussen de twee straten waaraan de panden zijn gelegen, over twee stegen heen, en vormt de verbinding tussen de tien percelen. De Galleria is tevens de centrale ruimte in de bank en het nieuwe ‘gezicht’ van de bank in de stad.
Het interieur van het complex wordt ontworpen volgens een visie, die de rijke soberheid van de oudste interieurs uit de 17e eeuw in relatie brengt met een statig eigentijds ontwerp voor de Galleria. Het Definitief Ontwerp is in mei 2008 afgerond. Mede als gevolg van de financiele crisis is de ontwikkeling van het project eind 2008 gestopt. In 2009 wordt verder over de huisvesting beslist.maquette: Bertha van den Dolder & Marius Voet Maquettes, Den Haag
3D tekeningen: CIIID Architectural Presentations, Naarden