2014 Badkamer Couperushuis
volgendevorigelaat informatie zien

 

   In 1998 werden vier luxe appartementen gerealiseerd in het geboortehuis van LouisCouperus in Den Haag. De inrichting van de appartementen behoorde toen niet bij de opdracht. De eigenaars van een van de appartementen vroegen alsnog om een ontwerp voor een nieuwe inrichting van de badkamer.

   Door geen tegelwerk of natuursteen toe te passen en door ontwikkeling van een techniek die elk gebruik van kit in de natte ruimte overbodig maakt, is een badkamer gemaakt die eerder een luxe kleine kamer is in het verlengde van de slaapkamer, dan de gebruikelijke 'natte' ruimte. De wanden zijn wit gestuukt en de vloer is bezet met wenge-delen. In kleur gelakte houten panelen met een wenge-omlijsting vormen aan weerszijden van de symmetrie-as een kastenwand en de achtergrond voor de wastafels en de spiegel. De wanden van de douche zijn bezet met glaspanelen die aan de achterzijde in kleur zijn gespoten.

   De grote ruimtelijkheid ontstaat door  symmetrie en een hoog plafond. Een lichtraam op de symmetrie-as zorgt overdag voor helder daglicht.